Gradačačka 29A, 71000 Sarajevo +387 (0) 33 65 65 67
Košarica je prazna.

PravilaBiciklizma

Dosadili su vam treninzi u teretani i kod kuće? Ako želite udahnuti malo svježega zraka i provesti vrijeme u prirodi, možete to ostvariti i produktivno iskoristiti sa svojim ljubimcem na dva kotača. Zamijenite rutinsko putovanje na posao automobilom aktivnom i zdravom vožnjom bicikla! Biciklizam, osim što je koristan za razvoj mišića i opće zdravlje organizma, ima i pozitivne učinke na mentalno zdravlje. Ako želite kombinirati brz dolazak na željenu destinaciju i aktivan i zdrav način života, predstavljamo vam prednosti ove fizičke aktivnosti koje će vas potaknuti da sjednete na svoj bicikl i uživate u vožnji uz mnoštvo pozitivnih učinaka na vaše zdravlje. Naravno, onda kada nam vremenske prilike to dozvoljavaju.

SMANJITE TJELESNU TEŽINU
Bicikliranjem možete smršaviti jer potiče rad metabolizma, pomaže u izgradnji mišića i spaljuje masnoću. Ako želite izgubiti višak kilograma, uz ovu aktivnost trebate se pravilno hraniti. Bicikliranje je ugodna vrsta treninga tijekom kojega možete smanjiti intenzitet i vrijeme kada god želite. Isto tako, biciklisti sagorijevaju kalorije čak i nakon vožnje. Ako želite smršaviti vožnjom bicikla, intenzitet vožnje trebao bi biti važniji od brzine kojom vozite. Također, ako vozite mountain bike po blatu, angažirat ćete više mišića i fizička aktivnost bit će intenzivnija, čime ćete trošiti puno više kalorija nego vožnjom po ravnoj površini.

BICIKLIZAM JAČA MIŠIĆE I KOSTI
Osim što potiče mršavljenje, vožnja biciklom može ojačati vaše mišiće. Ova vrsta trening jača core, noge, mišiće stražnjice i kukove. Time možete poboljšati posturu tijela i snagu gornjeg dijela tijela. Osim snage, biciklizam utječe na vašu izdržljivost čime možete olakšati ostale vrste treninga. Također, vožnjom bicikla možete ojačati i kosti, ali i poboljšati mobilnost zglobova.

BICIKLIZAM POBOLJŠAVA MENTALNO ZDRAVLJE
Ovom aktivnošću možete popraviti raspoloženje zbog toga što potiče izlučivanje adrenalina i endorfina. Time vam može podići samopouzdanje zbog čega ćete biti sigurniji i olakšati put prema svom cilju. S obzirom na to da bicikliranje spaja fizičku aktivnost i boravak u prirodi, može ublažiti simptome depresije, a ako vozite bicikl s društvom može pozitivno utjecati na vaš društveni život i smanjiti simptome anksioznosti.

Vožnja biciklom također može biti pogodna za zdravlje mozga i smanjiti rizik od demencije u starijoj životnoj dobi. Preporučuje se vožnja 45-60 minuta četiri puta tjedno kako bismo poboljšali protok krvi u organizmu, a krv je važna za prijenos kisika u stanice. Također, nakon vožnje biciklom lakše ćete zaspati i imati kvalitetniji san. Osim toga, vožnjom bicikla možete uštedjeti na vremenu. Ne možete zapeti u prometu kao s automobilom i niste ovisni o voznom redu kao kod javnog prijevoza. Tako ćete uvijek na vrijeme stići na željenu destinaciju.

 

Izvor: building-body.com

Izdvojeni bicikli MTB Fullsuspension Road City Trekking Kids E-bike E-trotineti Akcije

Izdvojeni proizvodi Dijelovi i oprema Odjeća i obuća Fitness Akcije

KARTICE2015_2.png

logo
Informacije i cijene na ovoj web stranici imaju informativni karakter. U slučaju eventualne ljudske ili tehničke greške, mjerodavni su podaci dostupni na prodajnim mjestima.

VISION TRADE d.o.o. Sarajevo

Gradačačka 29A

71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Kontakt informacije:

Telefon: +387 (0)33 65 65 67

E-mail: info@bicikli.ba

Copyright © 2011-2021 VISION TRADE d.o.o. Sva prava pridržana.
logo