Gradačačka 29A, 71000 Sarajevo +387 (0) 33 65 65 67
Košarica je prazna.

Clanak treci fotoDan proveden u rekreaciji u prirodi, na svježem zraku, još ako je i s društvom, pouzdano puni vaše istrošene baterije, da ne govorimo o blagotvornom utjecaju na opće stanje organizma. Jednom kada shvatite da snagom vlastitog tijela možete svladati planinu, ili doći do drugog grada, ili makar s kraja na kraj grada, ili od točke A do točke B koju si zadate na zemljopisnoj karti, također ćete se osjećati nepobjedivo.

Što vam sve treba za brdski biciklizam?!

Odmah u početku, uz bicikl, bilo bi dobro da nabavite zaštitnu opremu, poput kacige i rukavica kao najosnovnijeg pribora. Na kupovinu kacige mnogi se odluče tek nakon prvog ozbiljnijeg pada, no to i nije najpametnije. Često puta je onda već kasno i posljedice se mogu trajno primijetiti na vašem licu. Primjer takve ozbiljnije nepodopštine je spuštanje niz planinu pri brzinama od kojih 50 km/h te izlijetanje u okoliš. Vjerujte, to ne biste htjeli doživjeti bez kacige.

Rukavice će vam, s druge strane, vožnju učiniti ugodnijom i bez posljedica po vaše dlanove. Česte vožnje po makadamu ili bilo kakvom terenu, pa čak i s najmekšim gripovima, mogu ostaviti bolne posljedice u vidu žuljeva, debele kože i slično. Nadalje, pri bilo kakvom padu možete očekivati da ćete se dočekati na dlanove, a bez rukavica tada možete biti sigurni da ćete ostati i bez dlanova. Zaboravite priču da rukavice ili kaciga predstavljaju "šminku" ili bilo kakve slične predrasude. Rukavice štite vaše dlanove, a kaciga vašu glavu i ono što je u njoj. Ne igrajte se sa sudbinom i nemojte se dovoditi u situaciju da se pitate gdje vam je bila pamet.

Posebne biciklističke hlače će vam također uvelike spasiti međunožje i stražnjicu te učiniti vožnju ugodnijom. Bilo bi dobro da imate i neki osnovni alat kod kuće i da se osposobite za neke popravke (poput krpanja guma, podešavanje kočnica i sl.). Ipak nije ugodno ni za vaš bicikl, ni novčanik, trčati za svaku sitnicu u servis.

Jedno od najbitnijih znanja u biciklizmu je znati rasporediti zalihe energije. Ako idete polako i nikako ne ide brže, samo se sjetite da ipak idete brže nego pješice. Nije bitno što su drugi brži od vas - niste na utrci nego na izletu. Ako ste u pravom društvu, netko će možda i pratiti vaš tempo, a sigurno će vas pričekati na kraju uzbrdice. Nije bitno što ne možete odmah napraviti 50 km u jednom danu. Napredovati treba postupno. Stjecat ćete snagu i izdržljivost, pokušajte primijeniti neki od savjeta iskusnijih, i pitajte iskusnije za sve za što niste sigurni.

Izdvojeni bicikli MTB Fullsuspension Road City Trekking Kids E-bike E-trotineti Akcije

Izdvojeni proizvodi Dijelovi i oprema Odjeća i obuća Fitness Akcije

KARTICE2015_2.png

logo
Informacije i cijene na ovoj web stranici imaju informativni karakter. U slučaju eventualne ljudske ili tehničke greške, mjerodavni su podaci dostupni na prodajnim mjestima.

VISION TRADE d.o.o. Sarajevo

Gradačačka 29A

71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Kontakt informacije:

Telefon: +387 (0)33 65 65 67

E-mail: info@bicikli.ba

Copyright © 2011-2021 VISION TRADE d.o.o. Sva prava pridržana.
logo